Oto ona - 2 wersja pizzy!
Ciasto oczywiście to samo, cienkie i chrupiące.
A dlaczego takie dodatki?
Spróbowałam takiego zestawu składników w Signor Caffettano i muszę przyznać, że zakochałam się!!!
Szynka parmeńska jest bardzo słona i ma wyrazisty smak, a jej cienkie plasterki to po prostu niebo w gębie. Do tego ricotta jako przełamanie - delikatna i łagodna, bardzo kremowa. Zestaw idealny!
Ciasto robimy wg tego wspomnianego już przepisu z Kwestii Smaku.
Dodatki:
100g szynki parmeńskiej
kilkanaście kawałków sera ricotta
Uwaga! Najpierw trochę podpiekamy ciasto z samym sosem. Kiedy brzegi zaczną się rumienić, dorzucamy szynkę i ricottę. Pieczemy jeszcze ok. 5 minut.
Smacznego! :)
KetoMix Zestaw na 2 tygodnie. Zupa serowo-porowa
2 miesiące temu
2 komentarze:
o jaaaa:) mozna prosic taka na wynos?
A ja wolę na puszystym cieście, ale to nie zmienia faktu, że ta pizza jest niezwykle apetyczna ;)
Prześlij komentarz