Ostatni numer jeden jeśli chodzi o śniadania. W lato królowała owsianka zalewana na noc (z Kwestii Smaku), a zimowe poranki nie mogą się ostatnio obejść bez tej, kremowej i niesamowicie sycącej wersji! Zawsze warto wstać kwadrans wcześniej i delektować się smacznym, rozgrzewającym śniadaniem :)
Budyniowa owsianka, na 2 porcje (jedna większa, druga mniejsza :))
1 opakowanie budyniu (u nas niezmiennie waniliowy)
1/2l mleka + pół szklanki
1 szklanka płatków owsianych
Cukier, syrop z agawy lub słodzik do wyboru
Mleko doprowadzamy do wrzenia, gotujemy płatki owsiane (ok 5 minut). Budyń mieszamy z połową szklanki mleka, wlewamy do ugotowanych płatków, mieszamy i zostawiamy na ogniu jeszcze na chwilę, aż pięknie zgęstnieje. Wrzucamy owoce lub konfitury (u nas króluje kiwi, ale na zdjęciu akurat domowe konfitury mojego taty) i pałaszujemy. Pełni energii wyruszamy na podbój świata :)
Continue reading...
Budyniowa owsianka, na 2 porcje (jedna większa, druga mniejsza :))
1 opakowanie budyniu (u nas niezmiennie waniliowy)
1/2l mleka + pół szklanki
1 szklanka płatków owsianych
Cukier, syrop z agawy lub słodzik do wyboru
Mleko doprowadzamy do wrzenia, gotujemy płatki owsiane (ok 5 minut). Budyń mieszamy z połową szklanki mleka, wlewamy do ugotowanych płatków, mieszamy i zostawiamy na ogniu jeszcze na chwilę, aż pięknie zgęstnieje. Wrzucamy owoce lub konfitury (u nas króluje kiwi, ale na zdjęciu akurat domowe konfitury mojego taty) i pałaszujemy. Pełni energii wyruszamy na podbój świata :)