poniedziałek, 23 stycznia 2012

Pasta z awokado i pietruszki


Za inspirację dziękuję Śliwce z bloga Burczy mi w brzuchu, bo po obejrzeniu tych apetycznych zdjęć zapragnęłam zjeść na śniadanie pastę z awokado. Jednak był ktoś, kogo wizja zielonej pyszności nie nęciła wcale a wcale, bo musicie wiedzieć, że ten Ktoś do warzyw, zwłaszcza zielonych, podchodzi jak pies do jeża... :) Ale awokado jest tak zdrowe, że nie miał wyjścia! Koniec końców T sam przyznał, że wyszło przepysznie :)


Składniki:

1 dojrzałe awokado
1/2 pęczka pietruszki
1/2 łyżeczki chilli w proszku
1 łyżeczka czosnku w proszku
świeżo zmielony pieprz
sok z 1/3 cytryny

Wszystko blendujemy, albo jak ja, rozgniatamy widelcem, a pietruszkę posiekałam dzięki pomocy nożyczek. Smarujemy pieczywo, wrzucamy na wierzch na co mamy ochotę (u nas pomidor i kukurydza). Smacznego!

1 komentarze:

Marta on 23 stycznia 2012 23:00 pisze...

Awokado jest najlepsze ze wszystkim i pod wszystkim, a z pietruszką to już nie wspomnę :)

Prześlij komentarz

 

Pasibrzuchy! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
and web hosting