poniedziałek, 11 czerwca 2012

Pizza v2 - parmeńska i ricotta!


Oto ona - 2 wersja pizzy!
Ciasto oczywiście to samo, cienkie i chrupiące.

A dlaczego takie dodatki?


Spróbowałam takiego zestawu składników w Signor Caffettano i muszę przyznać, że zakochałam się!!!
Szynka parmeńska jest bardzo słona i ma wyrazisty smak, a jej cienkie plasterki to po prostu niebo w gębie. Do tego ricotta jako przełamanie - delikatna i łagodna, bardzo kremowa. Zestaw idealny!

Ciasto robimy wg tego wspomnianego już przepisu z Kwestii Smaku.

Dodatki:
100g szynki parmeńskiej
kilkanaście kawałków sera ricotta


Uwaga! Najpierw trochę podpiekamy ciasto z samym sosem. Kiedy brzegi zaczną się rumienić, dorzucamy szynkę i ricottę. Pieczemy jeszcze ok. 5 minut.


Smacznego! :)

2 komentarze:

Tomek on 11 czerwca 2012 21:58 pisze...

o jaaaa:) mozna prosic taka na wynos?

burczymiwbrzuchu on 12 czerwca 2012 19:26 pisze...

A ja wolę na puszystym cieście, ale to nie zmienia faktu, że ta pizza jest niezwykle apetyczna ;)

Prześlij komentarz

 

Pasibrzuchy! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
and web hosting