Przepis podpatrzyłam na świetnym blogu Przy kubku kawy, w nawiasach moje zmiany.
Ciasto dzięki białej czekoladzie przypomina takie z dodatkiem karmelu. pomimo zmniejszenia ilości cukru ciągle jest bardzo słodkie.
Blondies
- 110 g masła, stopionego
- 1 szklanka (250 ml) brązowego cukru (u mnie część białego, część brązowego) (dałam 1/3 szkl białego i SPOKOJNIE WYSTARCZY)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka olejku waniliowego (dałam łyżkę domowego aromatu waniliowego)
- szczypta soli
- szklanka mąki pszennej (250ml)
- do tego dowolne dodatki: u mnie 100g białej czekolady, 2/3 szklanki wiórków kokosowych i 2/3 szklanki płatków migdałowych
4 komentarze:
cieszę się że smakowało :)
bardzo fajny pomysł :) myślę że wspaniale smakuje :)
Rasmańskie blondies, mogę kawałek? :D
No wiadomo, co zakalcowate, to dobre. :) Ja tam nawet wolę jasną wersję od Brownie.
Prześlij komentarz