Roladki zobaczyłam kiedyś w programie Nigelli Lawson i przepis próbowałam powtórzyć 'z głowy' - jak się później okazało, zapomniałam o sałacie. Jednak i bez niej roladki są przednie! Podam składniki w takich proporcjach, z jakich ja skorzystałam.
Składniki:
- 1 opakowanie paluszków krabowych (200g)
- pół awokado (musi być dojrzałe, miękkie)
- 2 łyżki majonezu
- kilka kropel oleju sezamowego
- kilka kropel soku z cytryny
- łyżeczka wasabi (myślę, że można więcej - roladki wcale nie były zbyt ostre).
- 4 pszenne tortille
Paluszki krabowe rozdrobnić widelcem. Dodać do nich majonez, wasabi, olej sezamowy, wymieszać.
Ułożyć na brzegu tortilli. Na 'masę krabową' kłaść kawałki awokado (najłatwiej łyżeczką), delikatnie skropić cytryną, aby nie zbrązowiało.
Tortille ściśle 'skręcić', a następnie przekroić ostrym nożem na 4 kawałki.
Gotowe :).
1 komentarze:
Próbowałam i potwierdzam ich smakowitość :) Przymierzam się właśnie do ponownego przyrządzenia.
Prześlij komentarz