Francuskie serduszka (8 dużych serc i 4 kółeczka):
1 opakowanie (400g) gotowego ciasta francuskiego
dodatki:
salami
cebula
żółty ser
ketchup
+ jajko do posmarowania

Układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - trochę urosną w piekarniku.
Na kawałkach ciasta układamy: salami, cebulę pokrojoną w kostkę, skrapiamy ketchupem, przykrywamy serem żółtym. Na koniec przykrywamy drugim kawałkiem ciasta, staramy się skleić brzegi (jeśli się rozejdą w trakcie pieczenia to nic się nie stanie). Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy przez około 20 minut w 180C.
Smacznego - najlepiej we dwoje ;).
Wpis ląduje (mam nadzieję) w akcji: Śniadanie mistrzów
3 komentarze:
serduszka zawsze mi się kojarzyły ze słodkimi ciastkami, a tu taka miłe odmiana!
Fajne nadzienie, bardzo kuszące. A kształt w sam raz na romantyczne śniadanie we dwoje :)
ale pyszności! wersja pizzowa to strzał w dziesiątkę
Prześlij komentarz