środa, 21 marca 2012

Pieczone ziemniaczki


Było o Granderze, później o Okienku i frytkach, to teraz czas na krótki, szybki i prosty przepis na pieczone ziemniaczki :).
Miłe zastępstwo dla tłuczonych kartofli!
Potrzebne:
kilka ziemniaków

masło
oliwa
rozmaryn
zioła prowansalskie


Ziemniaki obieramy, kroimy w podłużne kawałki. Wrzucamy do miski, polewamy odrobiną oliwy, posypujemy ziołami. Mieszamy, aby oliwa i zioła oblepiły ziemniaki z każdej strony.
Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy masłem. Wykładamy ziemniaczki tak, aby kawałki leżały obok siebie, nie jeden na drugim.
Pieczemy około 40-50 minut w 180C.
Smacznegooo :)

2 komentarze:

madzik :) pisze...

Pyyycha, acz ja piekę bardziej na złoto :)

burczymiwbrzuchu on 21 marca 2012 20:35 pisze...

Podobnie przyrządzone to ulubiony przysmak mojego chłopaka :)

Prześlij komentarz

 

Pasibrzuchy! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
and web hosting